Ředkvičková pomazánka s ricottou a pažitkou
Dostat do mého syna syrovou zeleninu není zrovna lehký úkol. Možná to řada z vás taky zná a jednou z možností jsou právě různé zeleninové pomazánky, aneb zeleninu vlastně zakamufluju. Tentokrát jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduchou ředkvičkovou pomazánku, kterou zvládnete připravit během chvilky. Namazaná na pečivu poslouží jako zdravá snídaně či svačinka pro děti i dospělé.
Ingredience
- 1 kelímek sýru ricotta (250 g)
- 8 ředkviček
- 2 lžíce pažitky
- drcený pepř
- mořská sůl (pro menší děti vynechat)
Postup
Ředkvičky omyjeme, odřízneme konce a nastrouháme na struhadle nahrubo.
Pažitku nakrájíme, popř. nastříháme nůžkami na bylinky. Smícháme s ricottou, nastrouhanými ředkvičkami a dochutíme drceným pepřem a případně i solí.
Pomazánku podáváme s chlebem či bagetou.