Pomazánky

Masová pomazánka s červenou čočkou

Taky se vám už stalo, že vám zbyl kus masa a vy jste přemýšleli, jak nejlépe ho zužitkovat? Samozřejmě, můžete vytvořit tolik oblíbené rizoto, ale co třeba zkusit tuto netradiční a jednoduchou pomazánku? Můžete použít téměř jakékoliv maso od hovězího přes kuřecí či např. kachní, které jsem využila já. Povedlo se mi sehnat krásný kousek kachního prsa, který jsem potřebovala pro přípravu domácí paštiky. Jelikož byl ten kousek poměrně velký, část masa mi zbyla a já ho využila k přípravě téhle dobroty. Pochutnali jsme si na ní při narozeninové oslavě.

Ingredience

  • 50 g masa (pečené popř. vařené)
  • 100 g červené čočky
  • 400 ml vody
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • špetka majoránky
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

Nakrájíme si cibulku a česnek, orestujeme je na troše olivového oleje, přidáme červenou čočku, trochu soli a zalijeme vodou. Vaříme cca 20 minut mírným varem do vypaření vody. Na samotném závěru vaření přisypeme trochu majoránky.

Maso nakrájíme/natrháme na kousky, přidáme uvařenou čočkovou směs a vše rozmixujeme v mixéru. Přidáme nastrouhanou syrovou mrkev a na závěr vše dosolíme a dopepříme dle chuti.

Podáváme s opečenou bagetkou.

Tip

Já zvolila kachní maso, které bylo poměrně tučné. Pokud budete pomazánku připravovat z nějakého suššího masa, klidně přikápněte trochu olivového oleje.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..