Dezerty

Perník

Jednou z typických buchet v řadě domácností je určitě perník. Tato rychlá a jednoduchá buchta plná kakaa s vůní perníkového koření okouzlí nejenom dospělé, ale i děti. Můžete ho proříznout a naplnit jakoukoliv marmeládou, polít hořkou čokoládou, posypat kokosem či jinými ořechy nebo podávat s kopečkem šlehačky a lístkem máty. 

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 25 g kakaa
  • 150 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 300 ml polotučného mléka
  • 200 ml oleje
  • 1 kypřicí prášek a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce skořice, 1 lžička perníkového koření
  • na dozdobení: povidla, kokos

Postup

  1. Smícháme všechny sypké ingredience- mouky, škrob, cukry, kakao, koření, a nakonec i kypřící prášek a sodu.
  2. Přidáme zbylé tekuté ingredience: mléko s rozmíchanými vejci a olejem.
  3. Vypracujeme těsto, které nalijeme na plech s pečicím papírem (já použila vyšší menší plech 34×26 cm)
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 25-30 minut.
  5. Nakonec perník pomažeme povidly a posypeme strouhaným kokosem.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..