Ovocná zmrzlina
Léto dorazilo s plnou silou a my se můžeme radovat z opravdu teplého počasí. A co sedí k vedrům víc, než pěkně vychlazená zmrzlina. Já sama mám nejraději ty ovocné, ať už smetanové, tvarohové popř. dřeně.
Základem tohoto receptu je ovoce a samozřejmě doporučuji vybrat opravdu zralé, které je tím pádem i dostatečně sladké a zmrzlinu pak není potřeba sladit. To ocení především maminky menších děti. Samozřejmě pokud máte rádi sladké verze, určitě přislazovat můžete.
Zralé ovoce poznáme podle toho, že je přiměřeně měkké. Dávejte si pozor převážně u manga, jelikož z největší pravděpodobností v obchodě narazíte právě na tvrdou ne ještě dostatečně zralou formu. Kupujte tedy v předstihu a nechte pár dní dozrát např. na kuchyňské lince.
Ingredience
- 1 mango (230 g)
- 1 broskev
- šťáva z 1 středního pomeranče
- 1 lžička cukr moučka (nemusí být)
Postup
Mango a broskev oloupáme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme pomerančovou šťávu a případně dosladíme. Vše rozmixujeme v mixéru popř. tyčovým mixérem dohladka.
Směsí naplníme formičky na zmrzlinu, popř. jakoukoliv plastovou nádobu. Uvedené množství mi vyšlo na 6 Ikea formiček a menší zbytek, který malý rovnou snědl. Necháme nejlépe přes noc zamrazit.