Prague Food Festival 2017
Prague Food Festival se koná od pátku do neděle a letos poprvé na Vyšehradě. Musím uznat, že toto místo má opravdu něco do sebe. Minimálně ty nádherné výhledy na všechny strany (viz fotogalerie na konci článku).
Na festivalu máte možnost ochutnat jídla z řad českých restaurací. Jednotlivé pokrmy a samozřejmě i nápoje (alko/nealko) si pak kupujete za tzv. grandy (místní platidlo). Máte také možnost shlédnout různé kuchařské show, vyzkoušet kávu (De´Longhi), pro děti je připraven hrací koutek a mnoho dalšího. Teď už ale k samotnému kulinářskému zážitku.
Naše první kroky vedly kolem stánku Lindtu, a tak jsme festival začaly hned něčím sladkým.
Grapefruitová čokoláda, kterou jsem měla možnost ochutnat, byla připravována přímo na místě a musím uznat, že ta kombinace je super.
Po sladkém to chtělo, ale už nějaké to maso a vybrala jsem Hřbet z divočáka podávaný s kroupovým ragú a omáčkou z červeného vína s jalovcem od Monarchie.
Následovaly paccheri s kachním ragú na červeném víně od Ristorante Il Giardino
a křupavé coccoli di pane se smaženou šalvějí od téže restaurace.
Další zastávkou byl Le Grill, kde nás oslovilo rovnou celé menu.
A tak jsme ochutnaly gravlax z lososového pstruha s grilovanou okurkou, červenou řepu a rýžovým chipsem,
kachní prso s bramborovým knedlíčkem s konfitovanými kachními stehny, dýní a vlašskými ořechy,
a nechyběla ani sladká specialita v podobě The Grand Mark dezert.
Sladkého jsem si užila opravdu dosyta, jelikož bylo opravdu krásně, nesměly chybět ani zmrzliny, a tak jsem měla možnost ochutnat čokoládovou od Bon bon, levandulovou a mangovou od Crème de la Crème.
Tak zase příště!