Polévky

Chřestovo-hrášková polévka

Nedávno jsem navštívila chřestové slavnosti a samozřejmě jsem si domů přivezla i nějaký ten chřest. Není nad to koupit si ho přímo od výrobce a tím pádem i co nejčerstvější. Hned druhý den jsme si pochutnali na této zeleninové polévce. Určitě také nezapomeňte vyzkoušet polévku z bílého chřestu.

Ingredience

  • 300 g zeleného chřestu
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 střední cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 1-2 lžíce smetany ke šlehání
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř (4 druhy pepře)
  • opečený toust jako příloha

Postup

  1. Spodní třetinu chřestu oloupeme a konce cca 0,5 cm odkrojíme a zbytek nakrájíme na menší špalíčky, cibuli nakrájíme nadrobno a vše společně s hráškem orestujeme v hrnci na másle.
  2. Poté přilijeme vývar a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a vaříme 8-10 minut.
  3. Ke konci vaření dochutíme citrónovou šťávou a přidáme muškátový oříšek.
  4. Následně polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou.

Chřestovo-hrášková polévka-2

2 komentáře

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..