Hlavní jídlo

Pečené portobello se zeleným chřestem

Co se týká hub, mám pocit, že jsou mezi mou rodinou a přáteli dva tábory lidí. Ti první je nesnáší a ti druzí naopak milují. Já patřím právě k těm, kteří si na nich moc rádi pochutnají a plněné žampiony jsou navíc jednoduché a moc dobré. Žampiony portobello mají krásně veliké klobouky a proto jsou na plnění ideální.

Ingredience pro 4 osoby

  • 4 portobella
  • 12 cherry rajčat
  • 1 mozzarella
  • provensálské bylinky, sůl, olivový olej
  • 500 g zeleného chřestu
  • omáčka (1 žloutek, 60 g másla, 1/2 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce mléka, sůl, 4 druhy pepře)    

Postup

  1. Z portobell odstraníme nožku a naplníme je na kostičky nakrájenými rajčaty a mozarellou. Osolíme, okořeníme a zakápneme trochou olivového oleje.
  2. Dáme na pečicí papír do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C cca 15 minut.
  3. Zelený chřest omyjeme a odřízneme dřevnatější konce cca 2 cm- ty vyhoďte.
  4. Chřest vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 3 minuty.
  5. Omáčku si připravíme rozšleháním másla a žloutku na mírném plameni. Postupně přidáme za stálého šlehání mléko a nakonec citrónovou šťávu a sůl/pepř. Pracujeme rychle a krátce.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..