Pečené portobello se zeleným chřestem
Co se týká hub, mám pocit, že jsou mezi mou rodinou a přáteli dva tábory lidí. Ti první je nesnáší a ti druzí naopak milují. Já patřím právě k těm, kteří si na nich moc rádi pochutnají a plněné žampiony jsou navíc jednoduché a moc dobré. Žampiony portobello mají krásně veliké klobouky a proto jsou na plnění ideální.
Ingredience pro 4 osoby
- 4 portobella
- 12 cherry rajčat
- 1 mozzarella
- provensálské bylinky, sůl, olivový olej
- 500 g zeleného chřestu
- omáčka (1 žloutek, 60 g másla, 1/2 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce mléka, sůl, 4 druhy pepře)
Postup
- Z portobell odstraníme nožku a naplníme je na kostičky nakrájenými rajčaty a mozarellou. Osolíme, okořeníme a zakápneme trochou olivového oleje.
- Dáme na pečicí papír do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C cca 15 minut.
- Zelený chřest omyjeme a odřízneme dřevnatější konce cca 2 cm- ty vyhoďte.
- Chřest vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 3 minuty.
- Omáčku si připravíme rozšleháním másla a žloutku na mírném plameni. Postupně přidáme za stálého šlehání mléko a nakonec citrónovou šťávu a sůl/pepř. Pracujeme rychle a krátce.