Brownies s pomerančovou zmrzlinou
Dezert plný čokolády, nádherně vláčný a přitom tak jednoduchý, to je úžasné brownies. Na jeho přípravu padne spousta čokolády a tak stačí i menší kousek, který dozajista zasytí a zažene chuť na sladké. Ideální pro posezení s přáteli.
V létě doporučuji vychutnat s pořádným kopcem zmrzliny. Já měla možnost vyzkoušet Manhattan Sunny Orange, který dodal svěží tvarohovo-pomerančovou chuť a přiznejme si, čokoláda s pomerančem to je nejen v případě tohoto receptu neodolatelná kombinace.
Ingredience
- 100 g hladké mouky
- 40 g polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 260 g čokolády na vaření
- 180 g másla
- 230 g cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- špetka soli
K servírování: zmrzlina např. Manhattan Sunny Orange
Postup
- Čokoládu nalámeme na jednotlivé čtverečky, přidáme na kousky nakrájené máslo a necháme zcela rozpustit v horké vodní lázni.
- Vejce smícháme s cukry a krátce cca 20 vteřin vyšleháme do pěny.
- Poté přilijeme vychladlejší máslovo-čokoládovou hladkou směs (pokud by byla směs příliš teplá, vejce by se nám srazila) a vše promícháme.
- Nakonec přimícháme mouku prosátou s kakaem a špetkou soli.
- Vlijeme do libovolné formy (já použila kulatou o průměru 28 cm) a pečeme při 175 °C cca 30 minut. Dobu pečení můžete zkrátit podle zkušeností s vaší troubou a zvolené formy. Určitě však nepečte déle, správné brownies nesmí být vysušené. Takže raději méně než více.
- Vychladlý dezert podávejte s kopečky zmrzliny a ozdobte lístky máty.