Dezerty

Kakaová buchta s tvarohem

Víte, co znamená v pekařském “slangu” Prošívaná deka? Jedná se o buchtu, která díky speciálnímu a opravdu efektnímu zdobení tvarohovou směsí připomíná po upečení právě prošívanou deku. Se zdobením si můžete opravdu vyhrát a vytvořit tak tlusté či tenké čáry a pomocí zdobících špiček i různě dekorované.

Odzkoušeno na dětech i dospělých. 😉

Ingredience

  • Těsto
    • 250 g hladké mouky
    • 1 sklenice mléka
    • 1 sklenice oleje
    • 2 vejce
    • 180 g cukr krupice
    • 1 vanilkový cukr
    • 1 kypřící prášek do pečiva
    • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • Prošívání (tvarohová směs)
    • 1 polotučný tvaroh ve vaničce
    • 1 vejce
    • 1 vrchovatá lžíce pudinkového prášku (např. vanilkový)
    • 1 lžíce moučkového cukru

Postup

Tvarohová směs

Smícháme tvaroh s vejcem, cukrem a pudinkovým práškem. Směs dáme do zdobičky popř. sáčků s ustřihnutým rohem a máme připraveno na zdobení.

Těsto

Pomocí metličky smícháme cukr, vanilkový cukr a vejce. Poté přilijeme mléko a olej (tekutá část).

Smícháme mouku s kakaem a kypřícím práškem a postupně vmícháme do tekuté části.

Těsto nalijeme na plech (použila jsem o něco menší plech) vyložený pečícím papírem a ozdobíme cik cak tvarohovým zdobením. Pečeme při 175 °C cca 25 minut.

prosivana-buchta-4

Jeden komentář

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..