Levandulová tvarohová zmrzlina s kousky čokolády
Kdo by neměl rád zmrzlinu. Tato ledová pochoutka je v létě prakticky nepostradatelná. Tentokrát si ji můžete zkusit vyrobit doma, nejlépe samozřejmě do zmrzlinových tvořítek. Pro ty, kdo milují vůni a chuť levandule, je tato tvarohová dobrota ideální. Nezapomínejte na to, že sušená levandule má mnohem větší sílu, a proto pokud ji použijete, dejte jí méně.
Ingredience pro cca 6 zmrzlinových kousků
- 1 polotučný tvaroh ve vaničce
- 3 lžíce zakysané smetany
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukr moučka (popř. dle chuti)
- 2-3 snítky květu levandule
- 20 g strouhané hořké čokolády
Postup
- Snítky levandule dáme do smetany, svaříme a necháme vychladnout (pro urychlení použijte studenou vodní lázeň). Poté kousky levandule scedíme. Vychladlou, studenou smetanu vyšleháme.
- Tvaroh smícháme s cukrem a zakysanou smetanou, přidáme šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Plníme do zmrzlinových tvořítek a dáme zamrazit.
Tip
Jak jednoduše dostat zmrzlinu z tvořítek? Nechte na chvíli ponořené v teplé vodě a zmrzlina vám půjde lehce vytáhnout.
2 komentáře
Karlos
Tyjo! To by me zajimalo, jak to chutna a jak voni? Diky za odpoved.
Mezi hrnci
Krásně levandulově, určitě stojí za vyzkoušení. 😉