Polévky

Bílá fazolová polévka

Luštěniny jsou u nás doma značně oblíbené. Fazole mám ráda na jakýkoliv způsob, ať už součástí burrita, chili con carne nebo právě této polévky. Do polévky můžete použít jakoukoliv klobásu dle chuti a pokud připravujete pro dospělé strávníky, nebojte se zvolit i nějakou tu ostřejší, dodá polévce ten správný šmrnc.

Pokud se řadíte mezi milovníky fazolí, určitě nezapomeňte vyzkoušet i tento recept https://www.mezihrnci.cz/2016/10/rajcatovo-spenatova-polevka/

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • koření (2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, drcený pepř) a sůl
  • 1 l vody
  • 3 brambory
  • 200 g klobása (např. Ostravská)
  • 1 fazole bílé v plechovce (400g)
  • 1 smetana ke šlehání (200g)

Postup

1, Orestujeme cibulku na másle a zaprášíme hladkou moukou (cibulová jíška).

2, Přisypeme nové koření, bobkový list a zalijeme za stálého míchání postupně vodou. Osolíme.

3, Přidáme na menší kostičky nakrájené brambory, 2/3 na kolečka nakrájené klobásy a vaříme cca 15 minut.

4, Poté přidáme fazole i s nálevem z konzervy a dále vaříme, až jsou brambory měkké (cca 5 minut).

5, Na konci přilijeme smetanu pokojové teploty a krátce prohřejeme.

6, Na pánvičce orestujeme zbylou třetinu na kolečka nakrájené klobásy a ozdobíme jí polévku.

Dobrou chuť.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..