Hlavní jídlo

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky jsou velmi jednoduché, rychlé, nenáročné na suroviny a můžete je plnit jakýmkoliv ovocem např. meruňkami nebo švestkami. U nás doma jsme také vždy mrazili neuvařené knedlíky do zásoby, pak už stačí jen vytáhnout a do pěti minut je oběd na stole.

Výhoda tohoto těsta je ta, že neobsahuje žádný přidaný cukr, a proto jsem nemusela mít žádné výčitky, když jsem je dávala svému synovi po prvním roce. Já je mám nejraději s mákem, cukrem a zalité pořádnou dávkou rozpuštěného másla. Pro děti pak doporučuju zálivku z jogurtu a případně můžete dosladit trochou rýžového či jiného “zdravějšího” sirupu.

Ingredience

  • 1 měkký tvaroh (ve staniolu)
  • cca 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžíce rozpuštěného másla ( nemusí být)
  • čerstvé ovoce

Postup

  1. Tvaroh promícháme s vejcem dohladka a přidáme mouku se špetkou soli a případně i máslo. Vypracujeme těsto. Necháme přikryté odpočinout v lednici.
  2. Švestky/meruňky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecky. Jelikož jsou poměrně velké, balím vždy půlky, ale pokud vám nevadí větší knedlíky, klidně zabalte ovoce celé.
  3. Z těsta si vždy vezměte kousek a zabalte do něj půlku ovoce, v ruce pak vytvarujte do kuličky. Těsto se může na ruce trochu lepit, obalte si je v průběhu několikrát v mouce dle potřeby.
  4. Hotové knedlíky dáme do většího hrnce s vroucí vodou a vaříme cca 5 minut. Já se řídím tím, že poté, co všechny knedlíky vyplavou na hladinu (ujistěte se případně lžící, že se nepřilepily ke dnu), vařím je ještě 1-2 minutky.svestkove-knedliky-4

svestkove-knedliky-2

svestkove-knedliky

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..