Kuřecí směs s bramboráky
Bramboráčky na nichž je vrstva kuřecí směsí obsahující houby, pórek,… a vše vám v restauraci donesou zapečené v malé zapékací misce, jsem poprvé měla možnost ochutnat, když jsem se přistěhovala do Mladé Boleslavi. V zdejších restauracích ho najdete pod pojmem tatranské kuře a je připravováno s žampiony a kuřecí kousky jsou také méně výraznější chuti, stačí jen sůl a pepř. Určitě si na něj zase někdy dojdu, prozatím si vystačím s následujícím receptem.
Ingredience pro 4 porce
- 500 g kuřecí prsa
- 2 lžíce kukuřičného škrobu+ 1 lžíce vody+ 1 lžička kořenicí směsi např. pečené kuře
- 1 paprika kapie
- 1 malá cibule
- 1 menší pórek
- 50 g slaniny
- hrst sušených hříbků + 2 dl vody
- sůl dle chuti
- příloha: bramboráky
Postup
- Nejprve zalijeme sušené houby požadovaným množstvím vody a necháme odstát.
- Maso nakrájíme na nudličky a pořádně promícháme s kořením, škrobem a vodou. Necháme uležet.
- Připravíme si zeleninu. Omyjeme a nakrájíme cibuli nadrobno, pórek na kolečka a papriku na kousky.
- Na pánvičce na oleji orestujeme maso, poté přidáme slaninu, cibulku, přilijeme namočené houby i s tekutinou a cca 5 minut podusíme.
- Následně přidáme zbylou zeleninu, osolíme dle potřeby a ještě chvíli restujeme.
- Podáváme s bramboráčky.
Tip! Hotovou směs s bramboráčky můžete dát do zapékací mísy, posypat sýrem a zapéct v troubě s funkcí gril 3-5 minut.