Hlavní jídlo

Kuřecí směs s bramboráky

Bramboráčky na nichž je vrstva kuřecí směsí obsahující houby, pórek,… a vše vám v restauraci donesou zapečené v malé zapékací misce, jsem poprvé měla možnost ochutnat, když jsem se přistěhovala do Mladé Boleslavi. V zdejších restauracích ho najdete pod pojmem tatranské kuře a je připravováno s žampiony a kuřecí kousky jsou také méně výraznější chuti, stačí jen sůl a pepř. Určitě si na něj zase někdy dojdu, prozatím si vystačím s následujícím receptem.

Ingredience pro 4 porce

  • 500 g kuřecí prsa
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu+ 1 lžíce vody+ 1 lžička kořenicí směsi např. pečené kuře
  • 1 paprika kapie
  • 1 malá cibule
  • 1 menší pórek
  • 50 g slaniny
  • hrst sušených hříbků + 2 dl vody
  • sůl dle chuti
  • příloha: bramboráky

Postup

  1. Nejprve zalijeme sušené houby požadovaným množstvím vody a necháme odstát.
  2. Maso nakrájíme na nudličky a pořádně promícháme s kořením, škrobem a vodou. Necháme uležet.
  3. Připravíme si zeleninu. Omyjeme a nakrájíme cibuli nadrobno, pórek na kolečka a papriku na kousky.
  4. Na pánvičce na oleji orestujeme maso, poté přidáme slaninu, cibulku, přilijeme namočené houby i s tekutinou a cca 5 minut podusíme.
  5. Následně přidáme zbylou zeleninu, osolíme dle potřeby a ještě chvíli restujeme.
  6. Podáváme s bramboráčky.

Tip! Hotovou směs s bramboráčky můžete dát do zapékací mísy, posypat sýrem a zapéct v troubě s funkcí gril 3-5 minut.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..