
Citrónovo-malinové muffiny
Tímto receptem se loučím s létem a prázdninami na chatě, kde jsme si užili lesních jahod, malin, rybízu a dalšího ovoce. Můžete také vyzkoušet obměnu s borůvkami, rybízem nebo kombinací lesních plodů, vynecháním mandlových lupínků a pouze dozdobením moučkovým cukrem.
Ingredience
- 120 g bílého jogurtu (např. Pilos nebo Activia)
- 120 g cukru krupice
- 2 vejce
- 180 g hladké mouky
- 80 ml oleje
- kůra z 1/2 citrónu
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 vrchovatá lžička kypřicího prášku
- 125 g mražených malin
- hrst mandlových plátků
- na ozdobu: citrónová poleva
Postup
- Smícháme všechny tekuté ingredience – jogurt, vejce, olej, citrónovou šťávu.
- Přidáme cukr s citrónovou kůrou a vše promícháme.
- Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem.
- Opatrně zapracujeme zmražené maliny.
- Těsto naplníme do cca 10 muffinových košíčků do formy na muffiny a posypeme mandlovými plátky.
- Pečeme při 180 °C cca 25 minut.
- Vychladlé muffiny můžeme dozdobit citrónovou polevou.



Jeden komentář
Epcur
I když je to letní dezert, tak jsem si ho upekla teď v zimě 🙂 Prostě maliny jsou neodolatelné i v tomto ročním období 🙂 Muffiny jsou díky jogurtu vláčnější a nejsou to tzv. dusivky 🙂 Citron jim dodává příjemnou chuť a maliny dotvoří jejich originální vzhled. Vynikající jednoduchý moučník 🙂