
Pečené batáty se sýrem s modrou plísní
Batáty jsem se naučila v kuchyni používat až s příchodem nejstaršího syna. Jejich sladká chuť je u dětí velmi oblíbená a je možné je použít už do prvních příkrmů miminek. Postupně jsem objevila jejich kouzlo i pro nás dospělé a vznikly recepty jako batátová bábovka, plněné batáty, zapečené batáty, …
Ingredience
- batáty
- sýr s modrou plísní např. Gorgonzola
- vlašské ořechy
- olivový olej
- tymián
- sůl, pepř
Postup
- Batáty oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky.
- Pokapeme olivovým olejem, pečlivě promícháme a okořeníme tymiánem, pepřem a solí.
- Pečeme při 200 °C cca 25 minut.
- Naservírujeme na talíř, přidáme nakrájenou Gorgonzolu, hrstku vlašských ořechů a dozdobíme snítkou tymiánu.


