
Kynuté lívance s jablky
Kynuté lívance si zamilujete nejenom vy, ale i vaše děti. Nechte je samy si vybrat, s čím si je dají. Je libo s čerstvým ovocem, s ovocným žahourem, s povidly a zakysanou smetanou nebo pouze posypané cukrem a skořicí? Každý si určitě přijde na své.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- kvásek
- 100 ml teplého mléka
- 1/3 kostky drozdi
- 1 lžička cukru krupice
- 1 lžička hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 velké jablko
- 150 ml mléka
- olej na smažení
Postup
- Smícháním výše uvedených surovin si připravíme kvásek a necháme ho v teple vzejít (zdvojnásobit objem).
- Smícháme mouku, cukr, kvásek a vejce a vypracujeme těstíčko.
- Nádobu s těstíčkem přikryjeme utěrkou a necháme v teple cca 30 minut nakynout.
- Mezitím si oloupeme jablko a nakrájíme ho na malé kostky.
- Do vykynutého těstíčka vmícháme jablečné kostky a smažíme lívance z obou dvou stran na troše oleje na pánvi.



