Dezerty

Tvarohový beránek

Co by byly Velikonoce bez velikonočního beránka. Na svém blogu mám již nějakou dobu rodinný recept na tradičního sádlového beránka, kterého nám vždy peče moje babička. Tentokrát jsem si pro vás připravila a v dostatečném předstihu i odzkoušela beránka tvarohového. Musím říct, že i po několika dnech byl stále krásně vláčný. 

Ingredience

  • 250 g tučného vaničkového tvarohu
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 200 g másla
  • 220 g polohrubé mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • citrónová kůra (nemusí být)
  • pár kapek vinného octa (při šlehání bílků, nemusí být)

Postup

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh
  2. Cukr vyšleháme se změklým máslem do pěny, poté přidáme žloutky, tvaroh a případně i nastrouhanou citrónovou kůru. Vše důkladně promícháme.
  3. Do tekuté směsi přidáme mouku a škrob smíchané s práškem do pečiva a špetkou soli.
  4. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh.
  5. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme při 170 °C cca 40 minut.

Tip! Při šlehání bílků do nich na začátku přilijte pár kapek octa. Takto se vám jistě rychle povede krásný tuhý sníh.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..