
Mangoldová polévka s cizrnou a majoránkou
Mangold je podobný špenátu a u nás v rodině ho pěstuje ve skleníku můj tchán. Tento recept jsem tedy připravovala na chatě na Moravě a skvěle sem zapadl.
Jediné, na co jsem si musela dávat pozor, je řapík mangoldu. Jelikož byl opravdu velký, nakrájela jsem ho nadrobno, aby se stihl dostatečně provařit. V případě větších kousků pak hrozí, že budou tvrdší.
Ingredience
- 1 větší mrkev
- 1 střední cibule
- 1 menší petržel
- 1 brambora
- 400 g mangoldu
- 1,5 l vody
- 3 lžíce olivového oleje
- hrst majoránky (dle chuti)
- 1 plechovka cizrny
Postup
- Očištěnou a oloupanou cibuli, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Vše zalijeme vodou, přidáme nakrájenou oloupanou bramboru, osolíme, opepříme a vaříme cca 15 minut.
- Poté přidáme najemno nakrájený mangold i s řapíkem a vaříme dalších 10 minut.
- Nakonec polévku rozmixujeme, přidáme do ní cizrnu, lístky majoránky a 3 minutky povaříme.

