Polévky

Mangoldová polévka s cizrnou a majoránkou

Mangold je podobný špenátu a u nás v rodině ho pěstuje ve skleníku můj tchán. Tento recept jsem tedy připravovala na chatě na Moravě a skvěle sem zapadl.

Jediné, na co jsem si musela dávat pozor, je řapík mangoldu. Jelikož byl opravdu velký, nakrájela jsem ho nadrobno, aby se stihl dostatečně provařit. V případě větších kousků pak hrozí, že budou tvrdší.

Ingredience

  • 1 větší mrkev
  • 1 střední cibule
  • 1 menší petržel
  • 1 brambora
  • 400 g mangoldu
  • 1,5 l vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • hrst majoránky (dle chuti)
  • 1 plechovka cizrny

Postup

  1. Očištěnou a oloupanou cibuli, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Vše zalijeme vodou, přidáme nakrájenou oloupanou bramboru, osolíme, opepříme a vaříme cca 15 minut.
  2. Poté přidáme najemno nakrájený mangold i s řapíkem a vaříme dalších 10 minut.
  3. Nakonec polévku rozmixujeme, přidáme do ní cizrnu, lístky majoránky a 3 minutky povaříme.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..