Bramborová kaše s medvědím česnekem
Přicházející jaro s sebou přináší i začátek sezóny medvědího česneku. Listy této byliny s velmi typickým česnekovým aromatem se skvěle hodí jak na přípravu pesta, pomazánek, polévky, salátu nebo ozvláštnění jindy tradičních receptů jako je např. bramborová kaše. Nejlepší je samozřejmě ho konzumovat čerstvý, abyste do sebe taktéž dostali co nejvíc vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek.
A víte vůbec jak medvědí česnek přišel ke svému jménu? Určitě se mrkněte sem.
Ingredience
- 600 g brambor (já používám typ B)
- 150 ml polotučného mléka
- 2 lžíce másla
- 20 g medvědího česneku
- sůl, pepř
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, propláchneme a ve vodě uvaříme doměkka. Doba varu záleží na velikosti kousků.
- Vodu slijeme, k bramborám přilijeme horké mléko, přidáme dvě vrchovaté lžíce másla, sůl a pepř.
- Šlehačem ušleháme v hladkou kaši, do které na samý závěr přidáme nakrájený medvědí česnek a šlehačem velmi krátce zapracujeme.
Tip
Bramborová kaše s medvědím česnekem se skvěle hodí k pečenému pstruhovi s citrónem.