Hlavní jídlo

Zapečená brokolice s mozzarellou

Brokolice je zelená příbuzná květáku a můžete ji použít nejen k zapékání, ale i do polívek, na smažení, do salátu, k těstovinám nebo jako příloha k jídlu. Je bohatá na řadu vitamínů, minerálních látek a obzvlášť pro hodně malé děti ji doporučuji připravovat nad párou, aby se co nejvíce prospěšných látek také zachovalo.

Zapečená brokolice je velmi jednoduchá a skvěle se hodí k rodinné večeři jak dospělým, tak dětem. Pokud se neobejdete bez masa, můžete ji připravit i s kouskem šunky, kuřecího či převážně pro mužskou část tolik oblíbeného uzeného.

Ingredience

  • 0,5 kg brokolice
  • 1 červená cibule
  • 1 balení mini kuliček Mozzarelly (245 g)
  • 3 vejce
  • 1 smetana ke šlehání
  • trochu másla na vymazání zapékací formy
  • italské bylinky (bazalka, rozmarýn,…)
  • sůl, pepř

Postup

  1. Omytou brokolici nakrájíme na větší kousky společně s košťálem (konec košťálu vždy odkrojím a vyhodím). Dáme vařit na cca 5 minut do osolené vody.
  2. Poté brokolici necháme okapat v cedníku. Mezitím si rozmícháme vejce se smetanou a směs okořeníme a osolíme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka.
  3. Zapékací formu vymažeme máslem, vložíme do ní brokolici, cibuli a kuličky mozzarelly (nálev nepoužíváme).  Vše zalijeme smetanovo-vaječnou směsí.
  4. Pečeme při 200 °C 20-25 minut.

Zapečená brokolice s mozzarellou-1

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..