Dezerty

Lentilkové sušenky

Tyto lentilkové sušenky se skvěle hodí na jakoukoliv dětskou oslavu. Pro dospělé pak doporučuji nahradit lentilky nasekanými kousky hořké čokolády popř. jakýmkoliv sušeným ovocem – brusinky, meruňky,…

Výhoda těchto sušenek je, že skvěle chutnají i druhý či třetí den. Jen tedy jestli vám tak dlouho vůbec vydrží. 😉

Ingredience na 1 plech sušenek

  • 90 g změklého másla
  • 80 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 160 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 3 lžíce mletých mandlí popř. jiných ořechů
  • 1/2 lžičky skořice
  • trocha kypřícího prášku (cca 2 g)
  • 2 balení lentilek

Postup

  1. Cukr, máslo a vejce vyšleháme.
  2. Poté přidáme ostatní suroviny- mléko, mouku s kypřícím práškem, skořici a mandle.
  3. Promícháme a na plech s pečícím papírem pomoučenými rukami (těsto je lepivější) tvarujeme kuličky, které dlaní rozplácneme na placky. Nechejte si mezi jednotlivými kousky dostatečně velké mezery, během pečení se objem zvětší.
  4. Na závěr do každé sušenky vtiskneme lentilky.
  5. Pečeme při 170 °C cca 18 minut.

Tip

Pokud použijete hořkou čokoládu, nasekejte ji na kousky a opatrně vmíchejte do hotového těsta. Část čokoládových kousků vtiskněte až na povrch placek na plechu. Sušenky budou po upečení pěknější.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..