Dezerty

Špaldové palačinky s tvarohovou náplní

Nedávno jsem dostala obrovskou chuť na palačinky, a jelikož jsem měla zrovna po ruce špaldovou mouku, proč to nevyzkoušet zrovna s ní. Člověk si pochutná a ještě má dobrý pocit, že to bylo takové to zdravější mlsání, tím spíš, když to dáte dětem.

Výhodou palačinek je to, že je to jednoduché a rychlé jídlo a dají se plnit téměř čímkoliv. Tentokrát jsem zvolila sladkou tvarohovou náplň, ale klidně vyzkoušejte i ve slané verzi s nějakou tou šunkou, sýrem, zeleninou či v létě a na podzim s houbovou náplní.

Ingredience

  • Těsto pro cca 6 palačinek
    • 120 g špaldové mouky hladké
    • 200 ml mléka
    • 1 vejce
    • špetka soli
  • Náplň
    • 1 měkký tvaroh
    • 1 větší banán
    • rýžový sirup dle chuti
    • rozinky a kousky banánu na dozdobení

Postup

Vejce rozmícháme v mléce, přidáme špetku soli a vzniklou směs za stálého míchání metličkou vléváme do mouky. Rozmícháme na hladké těsto, které necháme 10 minut odstát (mezitím si klidně připravte náplň).

Palačinky smažíme na pánvi vymazané máslem. Já mezi jednotlivými smaženími vždy pánev vytřu kouskem másla. Místo másla můžete použít i olej, palačinky pak budou mít ale trochu jinou chuť.

Na náplň si rozmixujeme banán (můžete i pouze nakrájet na malé kousky) a vmícháme ho společně s rýžovým sirupem do tvarohu. Pokud nemáte po ruce rýžový sirup, klidně požijte např. javorový, datlový, agávový.

Naplněné palačinky ozdobíme kolečky banánu, rozinkami a můžete případně i přelít trochou sirupu.

spaldove-palacinky-2

Jeden komentář

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..