Kuřecí s kukuřicí, brambory a rajčatovou salsou
Kukuřici u nás doma milujeme na jakýkoliv způsob, ať už vařenou, pečenou nebo grilovanou. S bylinkami, či jen s máslem a solí. Rychlá večeře nebo jako příloha víkendového oběda. Každý způsob její přípravy má něco do sebe a pokaždé je tím pádem trochu jiná.
Kuřecí maso se ke kukuřici skvěle hodí a můžete vyzkoušet nejen stehna, ale i např. křídla. Stejně jako přílohou nemusí byt pouze vařené brambory, ale např. americké či hranolky. Záleží jen a jen na vás.
Ingredience
- 4 kuřecí horní stehna
- marináda
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce tekutého medu
- 4 stroužky česneku
- trocha chilli papriček
- trocha worchestru
- pepř, sůl
- 2 klasy kukuřice
- rajčatová salsa
- 4 větší rajčata
- 1 stroužek česneku
- 1 střední cibule
- 1 lžíce oleje
- pepř, sůl
- čerstvá bazalka
- trocha chilli papriček (nemusí být)
Postup
Z výše uvedených surovin si připravíme marinádu a obalíme v ní kuřecí horní stehna. Pečeme odkryté v troubě při 200 °C cca 40 minut. Během pečení potíráme kuřecí marinádou, která stéká do pekáčku, a můžeme také stehna obrátit.
Kukuřici dáme do osolené vody a vaříme 15 minut. Poté nakrájíme (nalámeme) na kousky, které vložíme do trouby ke kuřecím stehnům na posledních 5-10 minut. Na každý kousek kukuřice dáme trochu másla.
Rajčatová salsa
Připravíme si rajčatovou salsu. Slupku rajčat nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou, poté zchladíme a sloupneme slupku. Rajčata nakrájíme nadrobno.
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na lžíci olivového oleje. Přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a případně i nakrájené chilli papričky. Osolíme, opepříme a chvíli povaříme. Nakonec smícháme s nasekanými lístky bazalky.
Jako přílohu použijeme vařené brambory, které přelijeme hotovou salsou.