Hlavní jídlo

Kuřecí s kukuřicí, brambory a rajčatovou salsou

Kukuřici u nás doma milujeme na jakýkoliv způsob, ať už vařenou, pečenou nebo grilovanou. S bylinkami, či jen s máslem a solí. Rychlá večeře nebo jako příloha víkendového oběda. Každý způsob její přípravy má něco do sebe a pokaždé je tím pádem trochu jiná.

Kuřecí maso se ke kukuřici skvěle hodí a můžete vyzkoušet nejen stehna, ale i např. křídla. Stejně jako přílohou nemusí byt pouze vařené brambory, ale např. americké či hranolky. Záleží jen a jen na vás.

Ingredience

  • 4 kuřecí horní stehna
  • marináda
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce tekutého medu
    • 4 stroužky česneku
    • trocha chilli papriček
    • trocha worchestru
    • pepř, sůl
  • 2 klasy kukuřice
  • rajčatová salsa
    • 4 větší rajčata
    • 1 stroužek česneku
    • 1 střední cibule
    • 1 lžíce oleje
    • pepř, sůl
    • čerstvá bazalka
    • trocha chilli papriček (nemusí být)

Postup

Z výše uvedených surovin si připravíme marinádu a obalíme v ní kuřecí horní stehna. Pečeme odkryté v troubě při 200 °C cca 40 minut. Během pečení potíráme kuřecí marinádou, která stéká do pekáčku, a můžeme také stehna obrátit.

Kukuřici dáme do osolené vody a vaříme 15 minut. Poté nakrájíme (nalámeme) na kousky, které vložíme do trouby ke kuřecím stehnům na posledních 5-10 minut. Na každý kousek kukuřice dáme trochu másla.

Rajčatová salsa

Připravíme si rajčatovou salsu. Slupku rajčat nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou, poté zchladíme a sloupneme slupku. Rajčata nakrájíme nadrobno.

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na lžíci olivového oleje. Přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a případně i nakrájené chilli papričky. Osolíme, opepříme a chvíli povaříme. Nakonec smícháme s nasekanými lístky bazalky.

Jako přílohu použijeme vařené brambory, které přelijeme hotovou salsou.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..