Saláty

Polníčkový salát s chřestem a ovocem

Polníčkový salát s chřestem a ovocem-1

Máme tu pátek, a pokud počasí jakžtakž vydrží, čeká mě o víkendu návštěva Street Food Festivalu. Počítám s tím, že to bude určitě dosti náročné, hlavně pro můj žaludek. 🙂 Právě proto jsem se rozhodla zvolit dneska poněkud odlehčenější verzi oběda. Tento úžasný salát vytvoříte během chviličky a můžete si ho dát klidně i jako svačinku v teplých dnech. Díky lístkům máty je příjemně osvěžující.

Ingredience pro 2-3 porce

  • 100 g polníčku
  • 100 g chřestu
  • 4 větší jahody
  • 1 zelené jablko
  • 1 broskev
  • několik lístků máty
  • 1 lžíce rýžového sirupu (pokud nemáte tak medu)
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 1 lžička olivového oleje

Postup

Nejprve si uvaříme zelený chřest. Spodní třetinu chřestu oloupeme a konce cca 0,5 cm odkrojíme. Nakrájíme na špalíčky, hlavičky zvlášť svážeme a dáme vařit na cca 4 minuty (hlavičky vaříme postavené). Uvařený chřest zchladíme studenou vodou

Polníčkový salát s chřestem a ovocem-2

Všechny zbylé suroviny omyjeme, jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky, broskev na plátky, jahody na čtvrtiny. Všechno ovoce smícháme s polníčkem a uvařeným chřestem. Přidáme nasekanou mátu a zalijeme rýžovým sirupem, citrónovou šťávou a olivovým olejem.

Polníčkový salát s chřestem a ovocem-3

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..