Kokosový moučník s ananasem
Kombinace kokosu a ananasu ve mě vyvolávají vzpomínky na Piña Coladu. Nejprve jsem takto chtěla tento moučník nazvat, ale přeci jen mu chybí jedna z hlavních surovin, a to rum. Každopádně si určitě pochutnáte. Díky smetaně, kterou se hotový moučník po upečení polívá, je úžasně vláčný.
V obchodě jsem narazila na krásný čerstvý ananas a vzhledem k tomu, že i jeho cena byla nižší než ananasu v plechovce, proč váhat a nevzít. Samozřejmě můžete v receptu ananas z plechovky klidně použít. Stačila mi půlka čerstvého ananasu, tu druhou jsem pak použila pro přípravu Ananas-Maracuja smoothie.
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g cukr krupice
- 3 vejce
- 250 ml polotučného mléka
- 120 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- 200 g ananasu
- Posypka
- 60 g kokosu
50 g cukr krupice
- 60 g kokosu
- Dokončení
- 1 smetana ke šlehání
Postup
Nejprve si připravíme těsto. Smícháme cukr, vejce, mléko, olej a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do těsta zapracujeme ananas nakrájený na kostičky cca 1×1 cm a vše rovnoměrně nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Použila jsem vyšší plech o velikosti 35×27 cm.
Z cukru a kokosu si vytvoříme posypku. Směsí posypeme povrch těsta a dáme péct na 180°C cca 25 minut. Upečenost testujte vpíchnutím špejle.
Ještě horký moučník polijeme smetanou ke šlehání. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
4 komentáře
Jana
Neskutecne zrava vyborna dekuji za inspiraci
Zuzka
Uuuzasnej 🙂
iva
upekla jsem, ochutnala jsem, na manžela to ještě čeká, ale za mě je to vynikající 🙂
Mezi hrnci
Jsem moc ráda, že chutnalo. Doufám, že i manžel byl spokojený. 🙂