Hlavní jídlo

Kuřecí kousky s kokosovým mlékem

Nedávno mě oslovila výzva pro vytvoření pokrmu s využitím kokosového mléka. První, co mě napadlo, bylo právě toto jídlo inspirované indickou kuchyní. Záměrně jsem však do názvu raději “Indii” nepoužila, jelikož je recept samozřejmě dosti upraven pro české chutě a někteří gurmáni by mohli vytýkat, že to není typické indické jídlo. Nám to však v tomto podání velmi chutná a přesně o tom vaření má být.

Ingredience pro 2 porce

  • 400 g kuřecích prsou
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2-3 lžíce oleje
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky drceného římského kmínu
  • 1 menší chilli paprička
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • čerstvý koriandr
  • sůl

Postup

Nejprve si připravíme jednotlivé suroviny: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kolečka. Na jemné straně struhadla nastrouháme zázvor a česnek. Římský kmín nadrtíme v hmoždíři.

Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a přidáme kousky kuřecího masa. Doplníme zázvorem, česnekem, kmínem, chilli, kari kořením. Vše orestujeme cca 3 minutky. Poté přilijeme kokosové mléko, osolíme a necháme cca 10 minut mírně vařit.

Na závěr vaření zahustíme kukuřičným škrobem smíchaným s vlažnou vodou a velmi krátce povaříme. Já použila lžičku škrobu rozmíchaného s 30 ml vody. Nezapomeňte při zahušťování řádně míchat. Se škrobem také platí raději méně než více. Přidat můžete vždy.

Vše doplníme nasekanými lístky čerstvého koriandru, zamícháme a podáváme s rýží basmati.

2 komentáře

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..