Hlavní jídlo

Hořčicovo-medová kuřecí prsa s pečenou zeleninou

Sehnat opravdu dobré a kvalitní drůbeží maso nemusí být v dnešní době až tak snadné. Od té doby, co ho jíme všichni tři, si hodně vybírám, co a kde koupím. Už se mi v minulosti párkrát stalo, že jsem si domů přinesla něco, co po otevření zrovna moc dobře nevonělo, popř. z toho vyteklo při přípravě plno tekutiny. Naštěstí jednou z výhod mateřské dovolené je to, že máte spoustu času na procházky městem, obhlížení řeznictví a samozřejmě sbírání referencí od jiných maminek. Jelikož je v našem městě opravdu dobrá prodejna s drůbežím masem, objevuje se v našem jídelníčku dosti často a příkladem je následující recept.

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • marináda:
    • 1 vrchovatá lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce medu
    • 2 stroužky česneku
    • pepř, sůl
  • olej
  • zelenina (brambory, mrkev, řapíkatý celer, cibule)
    • olivový olej, sůl

Postup

Nejprve si naložíme maso. Připravíme si marinádu z hořčice, medu, oleje, prolisovaných stroužků česneku, pepře a soli. Kuřecí prsa lehce naklepeme a obalíme v marinádě. Necháme aspoň půl hodinky odpočinout.

Omyjeme zeleninu, mrkev oškrábeme a vše nakrájíme. Brambory na osminky, cibuli na měsíčky a zbytek na poloviny. Brambory opravdu není nutné předvářet. Vložíme na plech s pečícím papírem a přilijeme olivový olej. Osolíme a vše pořádně promícháme. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C cca 30 minut. V půlce pečení zeleninu promícháme.

Naložené maso orestujeme na pánvičce na oleji z obou dvou stran. Pokud máte maso vyšší jako já, na závěr restováni přikryjeme na cca 2 minutky pokličkou.

Tip

Jídlo můžeme doplnit jogurtovým dipem. Pro jeho přípravu použijeme jogurt, který není příliš řídký. Já mám dobré zkušenosti se selským jogurtem, který osolím, opepřím, přidám nasekané čerstvé bylinky a prolisovaný česnek dle chuti.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..