
Bramborový salát
Nejlepší bramborový salát je samozřejmě pěkně uleželý, aby se mohly všechny chutě pěkně promísit, a proto ho připravuji vždy 23. prosince. Tento rodinný recept, připravuje jak moje babička, tak maminka. Za ta léta se dočkal i určité inovace v podobě kousku jablek a avokáda, které salát obzvláštní a krásně doplní. Pokud však jedno z toho nemáte, nezoufejte, chutná i tak.
Ingredience pro cca 8 porcí
- 12 brambor
- 20 dkg junior salámu
- 4 uvařená vejce
- 1 cibule
- 1 Moravanka
- 4 okurky
- 1 malá sklenice majonézy
- 1 jablko
- 1 avokádo
- pepř, sůl
Postup
Nejprve si oloupeme brambory, uvaříme je a necháme vychladit.
Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k ní sklenici Moravanky – okurky i cibulky z Moravanky taktéž nakrájíme. Pokud chceme salát pikantnější, nakrájíme i kousek feferonky, která je součástí. Pro děti však nedoporučuju. Lák nevyléváme, ale použijeme jako zálivku.
Ostatní suroviny (brambory, junior salám, okurky, jablko, avokádo) nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu. Vejce na kostičky přimícháme až na závěr, aby se příliš neponičila. Salát doplníme majonézou a ochutíme solí a pepřem.
Tip
Pokud si chcete ulehčit práci, pořiďte si kráječ na bramborový salát. Je to nerez kolečko s mřížkou, kterým můžete jednotlivé suroviny protlačit a nemusíte je složitě krájet.


Jeden komentář
Pavel
Bramborový salát se salámem není bramborový, ale jakýsi vánoční.