Hlavní jídlo

Pečené batáty se sýrem s modrou plísní

Batáty jsem se naučila v kuchyni používat až s příchodem nejstaršího syna. Jejich sladká chuť je u dětí velmi oblíbená a je možné je použít už do prvních příkrmů miminek. Postupně jsem objevila jejich kouzlo i pro nás dospělé a vznikly recepty jako batátová bábovka, plněné batáty, zapečené batáty, …

Ingredience

  • batáty
  • sýr s modrou plísní např. Gorgonzola
  • vlašské ořechy
  • olivový olej
  • tymián
  • sůl, pepř

Postup

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky.
  2. Pokapeme olivovým olejem, pečlivě promícháme a okořeníme tymiánem, pepřem a solí.
  3. Pečeme při 200 °C cca 25 minut.
  4. Naservírujeme na talíř, přidáme nakrájenou Gorgonzolu, hrstku vlašských ořechů a dozdobíme snítkou tymiánu.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..