Dezerty

Kynuté lívance s jablky

Kynuté lívance si zamilujete nejenom vy, ale i vaše děti. Nechte je samy si vybrat, s čím si je dají. Je libo s čerstvým ovocem, s ovocným žahourem, s povidly a zakysanou smetanou nebo pouze posypané cukrem a skořicí? Každý si určitě přijde na své.

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • kvásek
    • 100 ml teplého mléka
    • 1/3 kostky drozdi
    • 1 lžička cukru krupice
    • 1 lžička hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 velké jablko
  • 150 ml mléka
  • olej na smažení

Postup

  1. Smícháním výše uvedených surovin si připravíme kvásek a necháme ho v teple vzejít (zdvojnásobit objem).
  2. Smícháme mouku, cukr, kvásek a vejce a vypracujeme těstíčko.
  3. Nádobu s těstíčkem přikryjeme utěrkou a necháme v teple cca 30 minut nakynout.
  4. Mezitím si oloupeme jablko a nakrájíme ho na malé kostky.
  5. Do vykynutého těstíčka vmícháme jablečné kostky a smažíme lívance z obou dvou stran na troše oleje na pánvi.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..