Dezerty

Tvarohový beránek

Co by byly Velikonoce bez velikonočního beránka. Na svém blogu mám již nějakou dobu rodinný recept na tradičního sádlového beránka, kterého nám vždy peče moje babička. Tentokrát jsem si pro vás připravila a v dostatečném předstihu i odzkoušela beránka tvarohového. Musím říct, že i po několika dnech byl stále krásně vláčný. 

Ingredience

  • 3 vejce
  • 200 g cukru (krupice nebo krystal)
  • 1 vanilkový cukr
  • 160 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 tučný vaničkový tvaroh (250 g)
  • 220 g polohrubé mouky
  • 30 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • citrónová kůra (nemusí být)

Postup

  1. Vejce chvilku šleháme s cukrem.
  2. Poté přidáme změklé máslo a dále šleháme.
  3. Přidáme olej, tvaroh (případně i citr.kůru) a krátce prošleháme.
  4. Vmícháme mouky s kypřicím práškem.
  5. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme při 170 °C cca 40 minut- nutné svrchu přikrýt.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..