Chřestovo-hrášková polévka
Nedávno jsem navštívila chřestové slavnosti a samozřejmě jsem si domů přivezla i nějaký ten chřest. Není nad to koupit si ho přímo od výrobce a tím pádem i co nejčerstvější. Hned druhý den jsme si pochutnali na této zeleninové polévce. Určitě také nezapomeňte vyzkoušet polévku z bílého chřestu.
Ingredience
- 300 g zeleného chřestu
- 200 g mraženého hrášku
- 1 střední cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce másla
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 1-2 lžíce smetany ke šlehání
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř (4 druhy pepře)
- opečený toust jako příloha
Postup
- Spodní třetinu chřestu oloupeme a konce cca 0,5 cm odkrojíme a zbytek nakrájíme na menší špalíčky, cibuli nakrájíme nadrobno a vše společně s hráškem orestujeme v hrnci na másle.
- Poté přilijeme vývar a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a vaříme 8-10 minut.
- Ke konci vaření dochutíme citrónovou šťávou a přidáme muškátový oříšek.
- Následně polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou.
2 komentáře
mirda Nováková
skvělé
Mezi hrnci
Jsem ráda, že chutnalo. 😉