Hlavní jídlo

Vepřová panenka se špenátem a gnocchi na bílém víně

I když je vepřová panenka poněkud dražší, určitě stojí za vyzkoušení. Občas jsem si ji dala i v restauraci, ne všude ji však dokážou dobře připravit. Už jsem párkrát jedla vysušenou popř. gumovou vepřovou panenku a proto, pokud si chci pochutnat, tak si ji raději připravím sama. Při pečení pak platí raději dříve na maso kouknout a ochutnat, než to přešvihnout.

Ingredience pro 3-4 porce

  • cca 400 g vepřové panenky
  • 100 g mraženého listového špenátu
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 100 ml bílého vína
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • olej
  • sůl, pepř (4 druhy pepře)
  • 1 balení gnocchi (500 g)

Postup

Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku a česnek. Poté přidáme rozmražený špenát, osolíme, opepříme a vše zalijeme bílým vínem a cca 5 minut pod pokličkou povaříme. Dle potřeby přilijeme trochu vody. Nakonec přilijeme smetanu a povaříme do požadované hustoty směsi.

Vepřovou panenku zbavíme přebytečných blan, osolíme, opepříme a na nejvyšším stupni (plameni) krátce osmahneme ze všech stran dozlatova. Poté vložíme do menší zapékací mísy popř. pekáčku a bez přikrytí pečeme v troubě při 200 °C cca 15-20 minut. Doba závisí na velikosti masa i na vlastních chuťových preferencích (dorůžova upečené popř. zcela propečené).

Gnocchi uvaříme dle návodu, smícháme se špenátovou směsí a podáváme s na tenčí plátky nakrájenou vepřovou panenkou.

Gnocchi se špenátem, bílým vínem a vepřovou panenkou-2

Jeden komentář

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..