Mezi hrnci

Z lásky k jídlu, rodině, přátelům a mým čtenářům …
 Menu
  • Domů
  • Recepty
  • Food akce
  • Pro děti
  • DIY
  • O mně a blogu
  • Kontakt
  • Odběr novinek

Slávky na bílém víně

Mezi hrnci Březen 16, 2017 Komentář

Slávky na bílém víně-3

Pokud mě sledujete i na instagramu, určitě vám neuteklo, že můj tchán je v kuchyni prostě jednička. Návštěva manželových rodičů je pak často opravdu gurmánským zážitkem. 🙂

Tentokrát si však “vypůjčil” moji kuchyň a připravil nám toto úžasně jednoduché a zároveň strašně chutné jídlo. Já sama jsem slávky nikdy nepřipravovala, a tak bylo skvělé moci přihlížet jejich přípravě a už vím, že se na našem stole neobjevily naposled.

Nejdůležitější částí přípravy slávek je jejich očištění a kontrola. Na tom si dejte opravdu záležet, aby vám dodatečně nějaká špatná slávka nepokazila celý požitek z jídla.

Jak poznat špatné kousky? Slávky musí být zavřené, a pokud je nějaká pootevřená či otevřená, šup s ní do koše. Stejně tak určitě vyhoďte i ty, které jsou naprasklé.

Naopak po vystavení teplu (vaření), se mají slávky otevřít a pokud se nějaká neotevře, znovu raději využijte odpadkový koš.

Tak hurá do toho a dejte vědět, jak se vám povedly.

Ingredience

  • 1 kg čerstvých slávek
  • 1,5 dl suchého bílého vína
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • hrst nakrájené petrželky
  • trocha chilli papričky (nemusí být)
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

Slávky omyjeme, případně ještě očistíme od všech nečistot a špatné kousky (viz úvodní část příspěvku) vyhážeme.

Na vaření doporučuji vzít si nějakou větší pánev.

Cibuli, česnek a trochu chilli papričky nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji, dokud cibule nezesklovatí. Poté zalijeme vínem, osolíme, opepříme a vložíme slávky. Vše promícháme a pod pokličkou krátce cca 3 minutky povaříme.

Do hotového jídla vmícháme nakrájenou petrželku a podáváme s opečenou bagetkou.

Tip

Zbylý vývar určitě nevylévejte, ale použijte ho na přípravu zeleninové polévky.

Slávky na bílém víně-2

Štítky: mořské plody
Předchozí
Další

Související příspěvky

  • IMG_20190410_133926_124

    Vepřová panenka s medovými mrkvičkami a bramborovou kaší

    11.4.2019
  • IMG_3494_view

    Zapečené papriky

    30.5.2018
  • Dýňové rizoto-3

    Dýňové rizoto

    1.11.2017

Napiš komentář

Zrušit odpověď na komentář

Vyhledat recept

WordPress maintenance plugin

Kategorie

  • Chuťovky
  • Cukroví
  • Dezerty
  • DIY-Tvoření
  • Food akce
  • Hlavní jídlo
  • Nápoje
  • Pečivo
  • Polévky
  • Pomazánky
  • Pro děti
  • Saláty
  • Úvodní články

Štítky

banán batáty bezmasé brambory chřest cuketa cukroví dort dýně dětské fenykl food akce hovězí jablka jahody kachní koláč kopr kuřecí kynuté losos maso mrkev pečivo polévka pomazánka rajčata ricotta ryba rychlé salát sladké slané smoothie sušenky tvaroh těstoviny vegetariánské Velikonoce vepřové Vánoce zelenina zmrzlina zázvor špenát

Archiv

  • ▼2019 (1)
    • ►Duben (1)
  • ►2018 (2)
    • ►Červen (1)
    • ►Květen (1)
  • ►2017 (28)
    • ►Listopad (1)
    • ►Říjen (1)
    • ►Srpen (1)
    • ►Červenec (4)
    • ►Červen (2)
    • ►Květen (5)
    • ►Duben (2)
    • ►Březen (7)
    • ►Únor (3)
    • ►Leden (2)
  • ►2016 (89)
    • ►Prosinec (4)
    • ►Listopad (5)
    • ►Říjen (6)
    • ►Září (4)
    • ►Srpen (7)
    • ►Červenec (3)
    • ►Červen (10)
    • ►Květen (18)
    • ►Duben (9)
    • ►Březen (9)
    • ►Únor (6)
    • ►Leden (8)
  • ►2015 (17)
    • ►Prosinec (7)
    • ►Listopad (10)
Load More...
Follow on Instagram

Přispěla jsem svými recepty:

Goji kuchařka
myTaste.cz
Copyright by Mezi hrnci 2016. All rights reserved. Theme by ThemesPie | Proudly Powered by WordPress