Lentilkové sušenky
Tyto lentilkové sušenky se skvěle hodí na jakoukoliv dětskou oslavu. Pro dospělé pak doporučuji nahradit lentilky nasekanými kousky hořké čokolády popř. jakýmkoliv sušeným ovocem – brusinky, meruňky,…
Výhoda těchto sušenek je, že skvěle chutnají i druhý či třetí den. Jen tedy jestli vám tak dlouho vůbec vydrží. 😉
Ingredience na 1 plech sušenek
- 90 g změklého másla
- 80 g cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 160 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- 3 lžíce mletých mandlí popř. jiných ořechů
- 1/2 lžičky skořice
- trocha kypřícího prášku (cca 2 g)
- 2 balení lentilek
Postup
- Cukr, máslo a vejce vyšleháme.
- Poté přidáme ostatní suroviny- mléko, mouku s kypřícím práškem, skořici a mandle.
- Promícháme a na plech s pečícím papírem pomoučenými rukami (těsto je lepivější) tvarujeme kuličky, které dlaní rozplácneme na placky. Nechejte si mezi jednotlivými kousky dostatečně velké mezery, během pečení se objem zvětší.
- Na závěr do každé sušenky vtiskneme lentilky.
- Pečeme při 170 °C cca 18 minut.
Tip
Pokud použijete hořkou čokoládu, nasekejte ji na kousky a opatrně vmíchejte do hotového těsta. Část čokoládových kousků vtiskněte až na povrch placek na plechu. Sušenky budou po upečení pěknější.