Dezerty

Nepečený jablečný dort

Nepečený jablečná dort prostě patří k mému dětství. I já pokračuji v rodinné tradici a připravila jsem jej na oslavu druhých narozenin našeho syna. Piškoty a jablka totiž zbožňuje, takže úspěch byl zaručen. Tento dort zvládne opravdu každý a připravený je během chvilky. Pokud máte sladší jablka, můžete klidně ubrat cukru a pokud máte navíc jablíčka domácí, tak to teprve bude mňamka. 

Ingredience

  • 4 střední jablka
  • 1,5 vanilkového pudinku
  • 500 ml vody
  • 120 g cukr krupice (možno částečně nahradit vanilkovým popř. skořicovým cukrem)
  • 1 velký balíček piškotů (240 g)

Na dozdobení

  • 1 smetana ke šlehání
  • 1/2 ztužovače šlehačky (nemusí být)
  • nastrouhaná čokoláda

Postup

  1. Jablka nakrájíme na čtvrtiny, zbavíme jadřinců a oloupeme. Dáme společně s 200 ml vody a cukrem do hrnce a pod pokličkou vaříme do částečného změknutí (napůl rozvařená).
  2. Poté směs rychle rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, popř. pokud nemáme, použijeme vidličku. Důležité je, aby ze směsi nebyla kaše, ale zůstaly i kousky jablek.
  3. Ve zbylých 300 ml vody rozmícháme vanilkový pudinkový prášek a přimícháme k jablečné směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání 1-2 minutky povaříme. Směs nám zhoustne.
  4. Na dno dortové formy o průměru 24 cm vyskládáme první vrstvu piškotů a zalijeme 1/3 jablečné směsi. Na to dáme druhou vrstvu piškotů a zalijeme druhou třetinou jablečné směsi. Následuje poslední vrstva piškotů a zbytek jablečné směsi.
  5. Necháme vychladnout v lednici nejlépe přes noc. Poté dozdobíme ušlehanou šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

Nepečený jablečný dort-3

Nepečený jablečný dort

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..