Nápoje

Vaječný likér

Už jste někdy zkusili připravit domácí vaječný likér? S tímto receptem to bude hračka a s hotovým likérem si můžete připít třeba u večerní pohádky. Díky tomu, že se likér při přípravě vaří, nemusíte mít strach z nákazy ze syrových žloutků. A co se zbylými bílky? Co takhle vyzkoušet třeba tradiční pusinky.

Ingredience

  • 4 žloutky
  • 1 salko
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml mléka
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2,5 dl rumu

Postup

  1. Do hrnce nalijeme polovinu mléka (100 ml), smetanu ke šlehání a salko. Promícháme a přivedeme za občasného promíchání k varu. – 1. směs
  2. Mezitím metličkou rozmícháme žloutky, zbytek mléka (100 ml) a vanilkový cukr. – 2. směs
  3. Při prvních známkách varu první směsi, odstavíme hrnec z plotny a pomalu po troškách do něj za stálého míchání přilijeme připravenou druhou žloutkovou směs.
  4. Poté dáme znovu obsah hrnce na plotnu a prohříváme mírným varem do zhoustnutí. Nezapomeňte dobře míchat, aby se směs nepřipálila.
  5. Hotovou směs dáme chladit do studené vodní lázně a občas promícháme do vychladnutí.
  6. Nakonec do vychladlé směsi přilijeme rum, promícháme a plníme do čistých lahví.

Udržujte v chladu.

vajecny-liker-1

vajecny-liker-3

vajecny-liker-4

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..