Rajčatovo-špenátová polévka
Už jste přejedení klasickými polévkami jako jsou vývary, bramboračky, česnečky, gulášovky,… Co takhle vyzkoušet třeba tuto trochu netradiční hustou zeleninovou polévku. Její kouzlo spočívá jak v dobré chuti, tak rychlosti přípravy. Další z receptů do výzvy pro portál Blogerky.cz, a pokud máte rádi rajčata a špenát, určitě s touto polévkou nešáhnete vedle.
Pro přípravu receptu jsem použila polovinu sáčku mraženého listového špenátu Dione, ze zbylé půlky jsem připravila Zapečené brambory.
Ingredience pro 4 porce
- 1 plechovka krájených rajčat (400g)
- 200 g mraženého listového špenátu, nejlepší je již nasekaný např. Dione
- 6 lžic červených fazolí z plechovky (i s trochou nálevu)
- 1 střední mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 600 ml zeleninového vývaru
- pár nasekaných lístků bazalky
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm na kolečka nakrájeno oloupanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme plechovku rajčat, promícháme a přilijeme vývar. Opepříme a mírně osolíme.
- Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Poté přidáme špenát (stačí částečně rozmrazený), přivedeme znovu k varu a vaříme dalších 5 minut.
- Fazole přidávejte až ke konci vaření, stačí jim jen chvilka. V případě potřeby polévku dořeďte trochou vody.
- Hotovou polévku dosolte dle chuti a přidejte nasekané lístky bazalky.