Polévky

Rajčatovo-špenátová polévka

Už jste přejedení klasickými polévkami jako jsou vývary, bramboračky, česnečky, gulášovky,… Co takhle vyzkoušet třeba tuto trochu netradiční hustou zeleninovou polévku. Její kouzlo spočívá jak v dobré chuti, tak rychlosti přípravy. Další z receptů do výzvy pro portál Blogerky.cz, a pokud máte rádi rajčata a špenát, určitě s touto polévkou nešáhnete vedle.

Pro přípravu receptu jsem použila polovinu sáčku mraženého listového špenátu Dione, ze zbylé půlky jsem připravila Zapečené brambory.

Ingredience pro 4 porce

  • 1 plechovka krájených rajčat  (400g)
  • 200 g mraženého listového špenátu, nejlepší je již nasekaný např. Dione
  • 6 lžic červených fazolí z plechovky (i s trochou nálevu)
  • 1 střední mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • pár nasekaných lístků bazalky
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm na kolečka nakrájeno oloupanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme plechovku rajčat, promícháme a přilijeme vývar. Opepříme a mírně osolíme.
  3. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Poté přidáme špenát (stačí částečně rozmrazený), přivedeme znovu k varu a vaříme dalších 5 minut.
  4. Fazole přidávejte až ke konci vaření, stačí jim jen chvilka. V případě potřeby polévku dořeďte trochou vody.
  5. Hotovou polévku dosolte dle chuti a přidejte nasekané lístky bazalky.

rajcatovo-spenatova-polevka-3

rajcatovo-spenatova-polevka-1

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..