Jičínský Food Festival 2016
Včerejší den jsme se synem strávili v Jičíně, kde se konal druhý ročník Jičínského Food Festivalu . Jičín je známý především díky pohádkové postavičce Rumcajse a každý rok se tu v září koná festival věnovaný právě pohádkám. Pro mě to byla překvapivě teprve druhá návštěva tohoto města a v zámeckém parku, kde se food festival konal, jsem byla poprvé.
Jako první mě k ochutnání zlákala maková zmrzlina.
Určitě musím pochválit skvělou organizaci zábavy pro děti.
Dostat syna od kostek mě stálo několik minut obrovského řevu. 🙂
Za chvíli už jsme si ale pochutnávali na vepřovém s pečenými bramborami a úžasným dipem od Zámecké restaurace.
Na festivalu jsme narazili i na známé tváře z Restaurant Day Mladá Boleslav.
I příznivci molekulární kuchyně si přišli na své a u stánků Beverage book mohli ochutnat řadu alkoholických i nealkoholických dobrot.
Já neodolala nealko štrůdlu.
Zámecký park je opravdu krásný a čas pro konání festivalu nemohl být lepší. Spodní část parku byla pokrytá rozkvetlými růžemi.
A tak jste si mohli sednout na deku a na chvíli vydechnout.
A jelikož se udělalo i docela horko, nemohli jsme zapomenat na pitný režim. Já se rozhodla pro kopřivovou limonáda od Tartaletka … byla vynikající.
U tohoto stánku jsme zůstali o něco déle a dali si i skvělý limetkovo-bezinkový koláč.
Jejich dvojčokoládový koláč vypadal taky úžasně.
Hned vedle se na mě usmívaly úžasné čokoládové dobroty. Ty doufám, že zkusím příště.
Na festivalu jste mohli ochutnat i poněkud netradiční ingredience.
Já se k nim přes frontu nedostala, ale samotná jídla s nimi vypadala skvěle.
My si raději zablbli u obřích nafukovacích sedaček. 😉
A pak si vystáli frontu na kachní prso s datlemi, čekankou a čočkou Beluga od restaurace Černá růže.
Závěrem tedy musím říct, že jsme si zase dobře pochutnali. Jedinou nevýhodou bylo větší množství lidí, které nalákalo mimo jiné i opravdu pěkné počasí a s tím související delší fronty. Překvapivě to ale malej zvládl celkem dobře a pořádně si zařádil. Příště už ale jedem ve třech. 😉