Hlavní jídlo

Restaurant Day Mladá Boleslav

Dnešní den byl jako stvořený pro vycházku a nějakou tu food akci. Zvládli jsme oboje. Nejprve jsme v parku nakrmili kačeny a poté jsme si dali do nosu i my. Restaurant Day se konal na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi od 11. hodin v parčíku nad parkovacím domem. Díky tomu jste mohli nejen potěšit své chuťové buňky, ale ještě zkouknout i to nejlepší z historické části Mladé Boleslavi. Počasí přálo a i to se určitě odrazilo na počtu návštěvníků, kterých postupně přibývalo.

Co je ale vlastně Restaurant Day? Tento nápad vznikl ve Finsku, přesněji v Helsinkách v roce 2011 a brzy se rozšířil do dalších zemí. V předem určený čas (4x ročně) se otevřou tzv. jednodenní restaurace (pop-up restaurace), kde nabídnout své produkty může prakticky každý. V Mladé Boleslavi se konala tato akce již potřetí. Pokud se chcete dozvědět více, jděte na Restaurant Day Mladá Boleslav.

Restaurant Day MB 1

Pro milovníky sladkého to byl opravdu ráj, stánků bylo mnoho (na obrázku níže stánek Terezy Sochorové).

Restaurant Day MB 2

Ochutnat jste mohli například malinový dort Charlotta, kokosovou panna cottu s liči (Jakub Pešout),

Restaurant Day MB 3

u dalšího stánku pak úžasné dobroty bez laktózy, lepku a přidaného cukru. My jsme zde neodolali skvělým meruňkovým bonbónům.

Restaurant Day MB 4

MichelleSweets si pro své zákazníky připravila dortová lízátka, tartaletky, čokoládové cupcakes a další dobroty.

Restaurant Day MB 5

Ale i příznivci slaného si přišli na své aneb Jendovy slané tyčinky

Restaurant Day MB 6

Jelikož byla doba oběda, vyrazila jsem obhlídnout, co bych si tak dala. Přiznám se, že nejraději bych ochutnala úplně vše, ale nevím, kdo by za mě domů dotlačil ten kočár. 😉

Restaurant Day MB 7

Ochutnat jste mohli speciality z Khmérské restaurace Angkor jako Kai Sa-Te (Kuřecí Sa-Te s oříškovou omáčkou), Slap Mon Chin (Kuřecí křídla plněná vepřovým masem a skleněnými nudlemi), Tra Jo Chin (Smažené masové závitky).

Restaurant Day MB 8

Thajské zelené curry či knedlíčky shu mai od Pavlíny z Pulpamen.

Restaurant Day MB 9

Chilskou kuchyni a její empanada a ceviche od Z. Veselé.

Restaurant Day MB 10

Krupoto s bůčkem a medvědím česnekem od Bistro Trouba v kuchyni,

Restaurant Day MB 11

její rebarborový koláč a Quiche s celerem, nivou a oříšky

Restaurant Day MB 12

Tady už v našem podání. 🙂

Restaurant Day MB 13

Restaurace Černá růže zde nabízela sépiový burger a lososové fishcake, na které jsem narazila i minulý týden v Holešovicích na Street Food Festivalu.

Restaurant Day MB 14

Příznivci bezmasé a zdravější kuchyně pak mohli ochutnat tyto vegetariánské kuličky, které byly součástí tortillové placky.

Restaurant Day MB 15

Další stánek MC&DC restaurantu pak nabízel různé druhy burgerů od těch masových až po ty s portobellem,

Restaurant Day MB 16

pokud jste měli chuť na něco “lehčího”, mohli jste si u nich koupit salát z červené řepy s balkánským sýrem a ořechy.

Restaurant Day MB 17Na hovězí burger se salátem coleslaw od kluků, kteří normálně vaří dětem v mateřské školce, si člověk musel chvíli počkat…

Restaurant Day MB 18

Někdo si frontu vystál, naše dítě ji vysedělo. 🙂

Restaurant Day MB 19

… a tady už je ten náš krasavec.

Restaurant Day MB 20

Žízeň jsem zahnala domácí tymiánovou limonádou od Café 1920,

Restaurant Day MB 21

příznivci alkoholových moků si však také přišli na své …

Restaurant Day MB 22

Přišel čas se rozloučit a zvolit nějakou tu sladkou tečku. Neodolala jsem čokoládovému ganache.

Restaurant Day MB 23

Tak zase příště!

4 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..