Restaurant Day Mladá Boleslav
Dnešní den byl jako stvořený pro vycházku a nějakou tu food akci. Zvládli jsme oboje. Nejprve jsme v parku nakrmili kačeny a poté jsme si dali do nosu i my. Restaurant Day se konal na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi od 11. hodin v parčíku nad parkovacím domem. Díky tomu jste mohli nejen potěšit své chuťové buňky, ale ještě zkouknout i to nejlepší z historické části Mladé Boleslavi. Počasí přálo a i to se určitě odrazilo na počtu návštěvníků, kterých postupně přibývalo.
Co je ale vlastně Restaurant Day? Tento nápad vznikl ve Finsku, přesněji v Helsinkách v roce 2011 a brzy se rozšířil do dalších zemí. V předem určený čas (4x ročně) se otevřou tzv. jednodenní restaurace (pop-up restaurace), kde nabídnout své produkty může prakticky každý. V Mladé Boleslavi se konala tato akce již potřetí. Pokud se chcete dozvědět více, jděte na Restaurant Day Mladá Boleslav.
Pro milovníky sladkého to byl opravdu ráj, stánků bylo mnoho (na obrázku níže stánek Terezy Sochorové).
Ochutnat jste mohli například malinový dort Charlotta, kokosovou panna cottu s liči (Jakub Pešout),
u dalšího stánku pak úžasné dobroty bez laktózy, lepku a přidaného cukru. My jsme zde neodolali skvělým meruňkovým bonbónům.
MichelleSweets si pro své zákazníky připravila dortová lízátka, tartaletky, čokoládové cupcakes a další dobroty.
Ale i příznivci slaného si přišli na své aneb Jendovy slané tyčinky
Jelikož byla doba oběda, vyrazila jsem obhlídnout, co bych si tak dala. Přiznám se, že nejraději bych ochutnala úplně vše, ale nevím, kdo by za mě domů dotlačil ten kočár. 😉
Ochutnat jste mohli speciality z Khmérské restaurace Angkor jako Kai Sa-Te (Kuřecí Sa-Te s oříškovou omáčkou), Slap Mon Chin (Kuřecí křídla plněná vepřovým masem a skleněnými nudlemi), Tra Jo Chin (Smažené masové závitky).
Thajské zelené curry či knedlíčky shu mai od Pavlíny z Pulpamen.
Chilskou kuchyni a její empanada a ceviche od Z. Veselé.
Krupoto s bůčkem a medvědím česnekem od Bistro Trouba v kuchyni,
její rebarborový koláč a Quiche s celerem, nivou a oříšky
Tady už v našem podání. 🙂
Restaurace Černá růže zde nabízela sépiový burger a lososové fishcake, na které jsem narazila i minulý týden v Holešovicích na Street Food Festivalu.
Příznivci bezmasé a zdravější kuchyně pak mohli ochutnat tyto vegetariánské kuličky, které byly součástí tortillové placky.
Další stánek MC&DC restaurantu pak nabízel různé druhy burgerů od těch masových až po ty s portobellem,
pokud jste měli chuť na něco “lehčího”, mohli jste si u nich koupit salát z červené řepy s balkánským sýrem a ořechy.
Na hovězí burger se salátem coleslaw od kluků, kteří normálně vaří dětem v mateřské školce, si člověk musel chvíli počkat…
Někdo si frontu vystál, naše dítě ji vysedělo. 🙂
… a tady už je ten náš krasavec.
Žízeň jsem zahnala domácí tymiánovou limonádou od Café 1920,
příznivci alkoholových moků si však také přišli na své …
Přišel čas se rozloučit a zvolit nějakou tu sladkou tečku. Neodolala jsem čokoládovému ganache.
Tak zase příště!
4 komentáře
Pingback:
Pingback:
Karlos
Priste jdu taky.
Mezi hrnci
Paráda. 🙂