Pomazánky

Ředkvičková pomazánka s ricottou a pažitkou

Ředkvičková pomazánka s pažitkou

Dostat do mého syna syrovou zeleninu není zrovna lehký úkol. Možná to řada z vás taky zná a jednou z možností jsou právě různé zeleninové pomazánky, aneb zeleninu vlastně zakamufluju. Tentokrát jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduchou ředkvičkovou pomazánku, kterou zvládnete připravit během chvilky. Namazaná na pečivu poslouží jako zdravá snídaně či svačinka pro děti i dospělé.

Ingredience

  • 1 kelímek sýru ricotta (250 g)
  • 8 ředkviček
  • 2 lžíce pažitky
  • drcený pepř
  • mořská sůl (pro menší děti vynechat)

Postup

Ředkvičky omyjeme, odřízneme konce a nastrouháme na struhadle nahrubo.

Ředkvičková pomazánka s pažitkou 2

Pažitku nakrájíme, popř. nastříháme nůžkami na bylinky. Smícháme s ricottou, nastrouhanými ředkvičkami a dochutíme drceným pepřem a případně i solí.

Ředkvičková pomazánka s pažitkou 3

Pomazánku podáváme s chlebem či bagetou.

Ředkvičková pomazánka s pažitkou 4

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..