Polévky

Kuřecí polévka s růžičkovou kapustou

Dnes mám pro vás tip na využití růžičkové kapusty. Tato zelenina je zdrojem vitamínů, minerálních látek a můžete ji zpracovávat různými způsoby. Ať už restovaná se slaninou jako příloha, připravovaná nad párou nebo právě jako součást polévky. Nejlepší je samozřejmě ta doma vypěstovaná, ale pokud stejně jako já nemáte zahrádku, můžete se po ní porozhlédnout v blízkém obchodě či u zeleninového stánku. Zvláště v těch chladnějších měsících by neměl být problém ji najít. My jsme si na ní pochutnali všichni tři.

Ingredience

  • 1 l kuřecího vývaru:
    • 1 kuřecí skelet s křídly
    • 1 mrkev
    • 1 petržel
    • 50 g celeru
    • 1,2 l vody
  • 1 větší cibule
  • 2 brambory
  • 100 g mrkve
  • 300 g růžičkové kapusty
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 lžíce másla
  • petrželka
  • maso z kuřecího skeletu
  • sůl, pepř

Postup

Uvaříme si kuřecí vývar (minimálně hodina mírného varu). Zeleninu z vývaru do polévky již nepoužívám. Kuřecí skelet s křídly obereme a maso použijeme do polévky.

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a kolečka mrkve. Vše zalijeme připraveným vývarem, přidáme kostičky brambor a nové koření. Mírně osolíme a opepříme. Vaříme 20-25 minut mírným varem. Po 10 minutách vložíme omyté kuličky růžičkové kapusty. Na samotném závěru vaření přidáme maso, petrželku a připadně ještě dosolíme.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..