Mezi hrnci

Z lásky k jídlu, rodině, přátelům a mým čtenářům …
 Menu
  • Domů
  • Recepty
  • Food akce
  • Pro děti
  • DIY
  • O mně a blogu
  • Kontakt
  • Odběr novinek

Kuřecí kousky s kokosovým mlékem

Mezi hrnci Únor 06, 2016 2 Komentáře

Kureci kousky s kokosovym mlekem

Nedávno mě oslovila výzva pro vytvoření pokrmu s využitím kokosového mléka. První, co mě napadlo, bylo právě toto jídlo inspirované indickou kuchyní. Záměrně jsem však do názvu raději “Indii” nepoužila, jelikož je recept samozřejmě dosti upraven pro české chutě a někteří gurmáni by mohli vytýkat, že to není typické indické jídlo. Nám to však v tomto podání velmi chutná a přesně o tom vaření má být.

Ingredience pro 2 porce

  • 400 g kuřecích prsou
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2-3 lžíce oleje
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky drceného římského kmínu
  • 1 menší chilli paprička
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • čerstvý koriandr
  • sůl

Postup

Nejprve si připravíme jednotlivé suroviny: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kolečka. Na jemné straně struhadla nastrouháme zázvor a česnek. Římský kmín nadrtíme v hmoždíři.

Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a přidáme kousky kuřecího masa. Doplníme zázvorem, česnekem, kmínem, chilli, kari kořením. Vše orestujeme cca 3 minutky. Poté přilijeme kokosové mléko, osolíme a necháme cca 10 minut mírně vařit.

Na závěr vaření zahustíme kukuřičným škrobem smíchaným s vlažnou vodou a velmi krátce povaříme. Já použila lžičku škrobu rozmíchaného s 30 ml vody. Nezapomeňte při zahušťování řádně míchat. Se škrobem také platí raději méně než více. Přidat můžete vždy.

Vše doplníme nasekanými lístky čerstvého koriandru, zamícháme a podáváme s rýží basmati.

Štítky: chilli, kokosové mléko, kuřecí, zázvor
Předchozí
Další

Související příspěvky

  • IMG_20190410_133926_124

    Vepřová panenka s medovými mrkvičkami a bramborovou kaší

    11.4.2019
  • IMG_3494_view

    Zapečené papriky

    30.5.2018
  • Dýňové rizoto-3

    Dýňové rizoto

    1.11.2017

2 Komentáře

  1. bára Odpověď
    10.2.2016 at 11:57

    indickou kuchyní???!!!! OMG …kokosové mléko, kuře, chilli, koriandr, curry… to přece není indická kuchyně…

    • Mezi hrnci Odpověď
      13.2.2016 at 19:05

      Děkuji za Váš názor, každopádně doporučuji znovu přečíst úvodní část příspěvku.

Napiš komentář

Zrušit odpověď na komentář

Vyhledat recept

WordPress maintenance plugin

Kategorie

  • Chuťovky
  • Cukroví
  • Dezerty
  • DIY-Tvoření
  • Food akce
  • Hlavní jídlo
  • Nápoje
  • Pečivo
  • Polévky
  • Pomazánky
  • Pro děti
  • Saláty
  • Úvodní články

Štítky

banán batáty bezmasé brambory chřest cuketa cukroví dort dýně dětské fenykl food akce hovězí jablka jahody kachní koláč kopr kuřecí kynuté losos maso mrkev pečivo polévka pomazánka rajčata ricotta ryba rychlé salát sladké slané smoothie sušenky tvaroh těstoviny vegetariánské Velikonoce vepřové Vánoce zelenina zmrzlina zázvor špenát

Archiv

  • ▼2019 (1)
    • ►Duben (1)
  • ►2018 (2)
    • ►Červen (1)
    • ►Květen (1)
  • ►2017 (28)
    • ►Listopad (1)
    • ►Říjen (1)
    • ►Srpen (1)
    • ►Červenec (4)
    • ►Červen (2)
    • ►Květen (5)
    • ►Duben (2)
    • ►Březen (7)
    • ►Únor (3)
    • ►Leden (2)
  • ►2016 (89)
    • ►Prosinec (4)
    • ►Listopad (5)
    • ►Říjen (6)
    • ►Září (4)
    • ►Srpen (7)
    • ►Červenec (3)
    • ►Červen (10)
    • ►Květen (18)
    • ►Duben (9)
    • ►Březen (9)
    • ►Únor (6)
    • ►Leden (8)
  • ►2015 (17)
    • ►Prosinec (7)
    • ►Listopad (10)
Load More...
Follow on Instagram

Přispěla jsem svými recepty:

Goji kuchařka
myTaste.cz
Copyright by Mezi hrnci 2016. All rights reserved. Theme by ThemesPie | Proudly Powered by WordPress