Hlavní jídlo

Špagety s avokádem a krevetami

Poslední dobou kromě mého syna a manžela zabírá můj volný čas příprava na Vánoce. Ať už je to chystání těsta na cukroví, pečení, výroba vánočních přání a dárků, …  Proto se snažím vymyslet víkendové obědy co nejjednodušší a nejrychlejší na přípravu. Špagety s avokádem a krevetami je jedním z nich. Hotové během chvilky a velmi chutné.

Ingredience pro 2 osoby

  • 150 g špaget
  • 150 g malých krevet (já kupuju mražené v Lidlu, jsou vynikající)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 menší červená cibule
  • 1 avokádo
  • 5 g čerstvé bazalky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • pár cherry rajčátek na ozdobu
  • sůl, pepř, chilli

Postup

Uvaříme těstoviny dle návodu a mezitím co se nám vaří, si připravíme avokádovou pastu. Avokádo rozřízneme na půlku, vyjmeme pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužinu, kterou použijeme. Přidáme k ní 1 lžící limetky a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme dohladka. Ochutíme solí, pepřem (nejlepší je použít 4 druhy pepře) a trochou drceného chilli, pokud máte rádi pikantnější chuť.

Mražené krevety, které kupuju, jsou již předvařené. Poznáte to podle toho, že jsou krásně narůžovělé, a proto se nemusí nijak složitě upravovat. Stačí nechat cca 1 hodinu rozmrazit a pak orestovat na lžíci olivového oleje společně s nakrájenou červenou cibulkou cca 2 minuty. Dosolte dle chuti.

Hotové těstoviny promícháme s připravenou avokádovou pastou a nasekanými lístky bazalky. Přidáme krevety s cibulkou a dozdobíme nakrájenými cherry rajčátky.

Pokud máte doma parmezán, můžete jím hotové jídlo dochutit.

2 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..