Špagety s avokádem a krevetami
Poslední dobou kromě mého syna a manžela zabírá můj volný čas příprava na Vánoce. Ať už je to chystání těsta na cukroví, pečení, výroba vánočních přání a dárků, … Proto se snažím vymyslet víkendové obědy co nejjednodušší a nejrychlejší na přípravu. Špagety s avokádem a krevetami je jedním z nich. Hotové během chvilky a velmi chutné.
Ingredience pro 2 osoby
- 150 g špaget
- 150 g malých krevet (já kupuju mražené v Lidlu, jsou vynikající)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší červená cibule
- 1 avokádo
- 5 g čerstvé bazalky
- 1 lžíce limetkové šťávy
- pár cherry rajčátek na ozdobu
- sůl, pepř, chilli
Postup
Uvaříme těstoviny dle návodu a mezitím co se nám vaří, si připravíme avokádovou pastu. Avokádo rozřízneme na půlku, vyjmeme pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužinu, kterou použijeme. Přidáme k ní 1 lžící limetky a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme dohladka. Ochutíme solí, pepřem (nejlepší je použít 4 druhy pepře) a trochou drceného chilli, pokud máte rádi pikantnější chuť.
Mražené krevety, které kupuju, jsou již předvařené. Poznáte to podle toho, že jsou krásně narůžovělé, a proto se nemusí nijak složitě upravovat. Stačí nechat cca 1 hodinu rozmrazit a pak orestovat na lžíci olivového oleje společně s nakrájenou červenou cibulkou cca 2 minuty. Dosolte dle chuti.
Hotové těstoviny promícháme s připravenou avokádovou pastou a nasekanými lístky bazalky. Přidáme krevety s cibulkou a dozdobíme nakrájenými cherry rajčátky.
Pokud máte doma parmezán, můžete jím hotové jídlo dochutit.
2 komentáře
Bara
Dnes uvareno a supr. Ještě jsem to vylepsila susenymi rajcaty.
Veronika
Vyzkouším, díky za tip 😉