Chuťovky

Lososový tatarák

Není nad lososa! Díky kamarádce jsem měla možnost si nechat přivézt lososa přímo z Norska. Vypadá opravdu nádherně, samé krásné růžové maso, bez kostí a ta vůně. A jelikož losos je nejlepší co nejčerstvější, budu v následujících dnech přidávat recepty s touto úžasnou rybou. Jako první si určitě nemůžeme nechat ujít lososový tatarák. Jednoduchá chuťovka, která potěší každého.

Ingredience na 2 porce

  • 250 g filetu z lososa
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice
  • 1 šalotka
  • čerstvý kopr a petrželka
  • sůl, pepř

Postup

Lososa bez kůže a kostí nakrájíme na drobné kostičky. Šalotku, kopr a petrželku nakrájíme najemno a přidáme k lososu. Pokud nemáte po ruce šalotku, můžete použít např. červenou cibuli. Následně dodáme do směsi olej, citrónovou šťávu, hořčici a vše promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme nejlépe drceným pepřem.

Podáváme s opečeným toustovým chlebem.

Na závěr tip k samotnému servírování: Jak docílit elegantního komínku i bez speciální formy? Stačí použít jakoukoliv pet flašku, kterou máte doma a vyříznout z ní kroužek, který pak naplníte připraveným tatarákem.

Jeden komentář

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..