Lososový tatarák
Není nad lososa! Díky kamarádce jsem měla možnost si nechat přivézt lososa přímo z Norska. Vypadá opravdu nádherně, samé krásné růžové maso, bez kostí a ta vůně. A jelikož losos je nejlepší co nejčerstvější, budu v následujících dnech přidávat recepty s touto úžasnou rybou. Jako první si určitě nemůžeme nechat ujít lososový tatarák. Jednoduchá chuťovka, která potěší každého.
Ingredience na 2 porce
- 250 g filetu z lososa
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička olivového oleje
- 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice
- 1 šalotka
- čerstvý kopr a petrželka
- sůl, pepř
Postup
Lososa bez kůže a kostí nakrájíme na drobné kostičky. Šalotku, kopr a petrželku nakrájíme najemno a přidáme k lososu. Pokud nemáte po ruce šalotku, můžete použít např. červenou cibuli. Následně dodáme do směsi olej, citrónovou šťávu, hořčici a vše promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme nejlépe drceným pepřem.
Podáváme s opečeným toustovým chlebem.
Na závěr tip k samotnému servírování: Jak docílit elegantního komínku i bez speciální formy? Stačí použít jakoukoliv pet flašku, kterou máte doma a vyříznout z ní kroužek, který pak naplníte připraveným tatarákem.
Jeden komentář
Karlos
Normálně si tatarák nedávám, protože mi moc nechutná, ale tohle byla opravdu dobrota.