Mezi hrnci

Z lásky k jídlu, rodině, přátelům a mým čtenářům …
 Menu
  • Domů
  • Recepty
  • Food akce
  • Pro děti
  • DIY
  • O mně a blogu
  • Kontakt
  • Odběr novinek

Banánové sušenky s čokoládou

Mezi hrnci Listopad 09, 2015 1 Komentář

received_10207320560229660

Byla jsem pozvaná na návštěvu ke své kamarádce, a jelikož se nás tam mělo sejít více a určitě by něco sladkého k čaji přišlo vhod, rozhodla jsem se upéct banánové sušenky. Tento recept jsem si vytvářela sama a výsledné sušenky jsou právě díky banánu krásně vláčné. Nejtěžší části pak bylo aspoň částečně uchránit tyto upečené dobroty před mým manželem. Jediné co zabralo, byl příslib, že je o víkendu upeču znovu, což byla popravdě i nutnost, protože napoprvé jsem je nestihla ani vyfotit.

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 130 g cukr krupice
  • 160 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 1/4 kypřícího prášku
  • 1 banán
  • 1 tabulka čokolády
  • 5 lžic drcených sušených banánů

Postup

Cukr, máslo a vejce dáme do mísy a vše vyšleháme. Stačí opravdu chvilka tak, aby se ingredience spojily. Přidáme olej, mléko a banán nakrájený na kolečka a znovu chvíli šleháme. Do hmoty přisypeme hladkou mouku, v které jsme rozmíchali kypřící prášek. Opět můžeme projet šlehačem. Výsledná hmota je díky banánu trochu mazlavější, ani ne příliš tuhá ani tekutá. Na závěr přidáme drcené sušené banány a kousky čokolády, které opatrně zapracujeme do těsta. Na plech s pečícím papírem nejlépe pomocí 2 lžic děláme hromádky. Mně se vlezlo na jeden plech 12. Těsto při pečení značně zvětší objem, tak je nutné nechávat mezi jednotlivými hromádkami dostatečný prostor. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20-25 minut. Z receptu upečete 24 větších sušenek.

Na závěr ještě pár vychytávek: Pro výrobu sušené banánové drti jsem použila obyčejné sušené banány, které seženete běžně v supermarketu. Jelikož jsou ale tyto koupené kousky příliš velké, vložila jsem je do sáčku a trochu je nadrtila pomoci válečku na těsto. Čokoládu jsem vybrala klasickou čokoládu na vaření, kterou jsem nožem nakrájela na menší kousky. Dobré je si také nechat několik kousků čokolády stranou a těmi pak ozdobit hromádky těsta na plechu těsně před pečením, výsledné sušenky jsou pak už na první pohled opravdu čokoládové.

Štítky: banán, sladké, sušenky
Předchozí
Další

Související příspěvky

  • Citrónový koláč

    Citrónový koláč s borůvkami

    7.8.2017
  • 20180624_201113 (2)

    Rybízový tvarohový koláč

    2.7.2017
  • Velikonoční beránek-3

    Velikonoční beránek

    9.4.2017

1 Komentář

  1. Zuzana Brzáková Odpověď
    9.11.2015 at 16:56

    Měla jsem možnost ochutnat a sušenky byly vynikající. Kdybych se nestyděla, určitě bych snědla celý tác :).

Napiš komentář

Zrušit odpověď na komentář

Vyhledat recept

WordPress maintenance plugin

Kategorie

  • Chuťovky
  • Cukroví
  • Dezerty
  • DIY-Tvoření
  • Food akce
  • Hlavní jídlo
  • Nápoje
  • Pečivo
  • Polévky
  • Pomazánky
  • Pro děti
  • Saláty
  • Úvodní články

Štítky

banán batáty bezmasé brambory chřest cuketa cukroví dort dýně dětské fenykl food akce hovězí jablka jahody kachní koláč kopr kuřecí kynuté losos maso mrkev pečivo polévka pomazánka rajčata ricotta ryba rychlé salát sladké slané smoothie sušenky tvaroh těstoviny vegetariánské Velikonoce vepřové Vánoce zelenina zmrzlina zázvor špenát

Archiv

  • ▼2019 (1)
    • ►Duben (1)
  • ►2018 (2)
    • ►Červen (1)
    • ►Květen (1)
  • ►2017 (28)
    • ►Listopad (1)
    • ►Říjen (1)
    • ►Srpen (1)
    • ►Červenec (4)
    • ►Červen (2)
    • ►Květen (5)
    • ►Duben (2)
    • ►Březen (7)
    • ►Únor (3)
    • ►Leden (2)
  • ►2016 (89)
    • ►Prosinec (4)
    • ►Listopad (5)
    • ►Říjen (6)
    • ►Září (4)
    • ►Srpen (7)
    • ►Červenec (3)
    • ►Červen (10)
    • ►Květen (18)
    • ►Duben (9)
    • ►Březen (9)
    • ►Únor (6)
    • ►Leden (8)
  • ►2015 (17)
    • ►Prosinec (7)
    • ►Listopad (10)
Load More...
Follow on Instagram

Přispěla jsem svými recepty:

Goji kuchařka
myTaste.cz
Copyright by Mezi hrnci 2016. All rights reserved. Theme by ThemesPie | Proudly Powered by WordPress